travelterminal.net'e Hoşgeldiniz Lütfen giriş yapmadan önce aşağıdaki bilgileri okuyunuz.
Kullanıcı Sözleşmesi
Gizlilik Sözleşmesi
ÜYE GİRİŞİ
 
 
ÜYE KAYIT
 
 
Yunanistan Vizesi

Yunanistan

YUNANİSTAN VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf , (35x45 boyutlarında)
3.Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren Yunanistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
4.Şirketin imza sirküleri fotokopisi (süresi geçmemiş)  
5.Faaliyet belgesi, ( fotokopi ) ( 3 aydan daha eski olmamalıdır )
6.Vergi levhası fotokopisi 
7.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi  
8. Son 6 aylık hesap hareketini gösteren banka cüzdanı yada banka tarafından onaylanmış hesap özeti ( Orjinal ) (banka hesap özetinin ekinde şube imza sirküleride gerekmektedir.)
9. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi, tapu fotokopileri vs.)
10. Kimlik Fotokopisi
11.  Aile, arkadaş ziyareti için; Konaklamanın nerede gerçekleşeceğini gösteren belge  veya  Turistik seyahat için; Otel Rezervasyonu
12. Ticari amaçlı ise; Ticari seyahatler için: Yunanistan'da bulunan şirketten davetiye mektubu..
13. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler  (orijinal bilet talep edilebilir)
14. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
14. Online Formunuzun doldurulması : ( Travel Terminal Tarafından gerçekleştirilir )
15. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

NOT 1  Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

 

1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf , (35x45 boyutlarında)
3.Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren Yunanistan Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
4.Şirketin imza sirküleri fotokopisi (süresi geçmemiş)  
5.Faaliyet belgesi, ( fotokopi ) ( 3 aydan daha eski olmamalıdır )
6.Vergi levhası fotokopisi 
7.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi  
8. BAĞKUR Dökümleri ve BAĞKUR İşe Giriş Belgesi
9. Şirkete ait veya Şahsi Son 6 aylık hesap hareketini gösteren banka cüzdanı yada banka tarafından onaylanmış hesap özeti ( Orjinal ) (banka hesap özetinin ekinde şube imza sirküleride gerekmektedir.)
10.  Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi, tapu fotokopileri vs.)
11. Kimlik Fotokopisi
12. Aile, arkadaş ziyareti için;  Konaklamanın nerede gerçekleşeceğini gösteren belge  veya Turistik seyahat için; Otel Rezervasyonu
13. Ticari amaçlı ise; Ticari seyahatler için: Yunanistan'da bulunan şirketten davetiye mektubu..
14. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler (orijinal bilet talep edilebilir)
15. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
16. Online Formunuzun doldurulması : ( Travel Terminal Tarafından gerçekleştirilir )
17. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

NOT  Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.


 

1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf , (35x45 boyutlarında)
3. İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu  süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden Yunanistan Başkonsolosluğuna hitaben diekçe
4.Şirketin imza sirküleri fotokopisi (süresi geçmemiş)  
5.Faaliyet belgesi, ( fotokopi ) ( 3 aydan daha eski olmamalıdır )
6.Vergi levhası fotokopisi 
7.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi  
8. SGK hizmet dökümü (fotokopi), SGK işe giriş bildirgesi (fotokopi), Son 3 aya ait maaş bordrosu (fotokopi),
9.  Son 6 aylık hesap hareketini gösteren banka cüzdanı yada banka tarafından onaylanmış hesap özeti ( Orjinal ) (banka hesap özetinin ekinde şube imza sirküleride gerekmektedir.)
10. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri, tarım üretimi, tapu fotokopileri vs.)
11. Kimlik Fotokopisi
12.  Aile, arkadaş ziyareti için;  Konaklamanın nerede gerçekleşeceğini gösteren belge  veya Turistik seyahat için; Otel Rezervasyonu 
13. Ticari amaçlı ise; Ticari seyahatler için: Yunanistan'da bulunan şirketten davetiye mektubu..
14. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler (orijinal bilet talep edilebilir)
15. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
16. Online Formunuzun doldurulması : ( Travel Terminal Tarafından gerçekleştirilir )
17. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )

NOT  Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.
i

 

Emekli
Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)
Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanları. Ekstre olarak alındı ise banka tarafından kaşelenmiş  ve imzalanmış olmalıdır;
Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (tapu fotokopileri).
 
Ev Hanımı
 Geçim Belgeleri yada Geçimini sağlayan eş veya ailesine ait belgeler gerekmektedir.

Öğrenci
Okuduğu Okuldan alınan öğrenci olduğunu gösterir bir belge ile Vukuatlı Nüfus kayıt örneği gerekmektedir. 18 yaşından küçük çocuklar için anne ve Babadan alınan Muvafakatname gerektmektedir.

 
YUNANİSTAN VİZESİ FİYAT LİSTESİ
Ülke Vize Süresi Vize Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi Toplam Ücret
YUNANİSTAN Kons.Belirler Ticari Kons.Belirler 4 İş Günü 140 EURO
YUNANİSTAN Kons.Belirler Turistik Kons.Belirler 4 İş Günü 140 EURO
YUNANİSTAN Kons.Belirler Özel Ziyaret Kons.Belirler 4 İş Günü 140 EURO
 

YUNANİSTAN VİZESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Fiyatlandırma Detayları ;
* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir.
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler.
* Sigortanın konsolosluk tarafından zorunlu tutulduğu işlemlerde, Sigorta bedelleri de fiyatlarımıza dahil edilmiştir.
* Sigorta poliçelerinde 65 Yaş ve üzeri kişiler ayrıca fiyatlandırılmakta olup, müracatınız bu kapsama giriyor ise, oluşacak fiyat farkı sizden ayrıca talep edilecektir. 

Yunanistan'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) : Vizeden Muaf.
Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) : Vizeden Muaf.
Diplomatik Pasaport ( Kırmızı Pasaport ) : Vizeden Muaf.

Yunanistan'a Uçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Yunanistan'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar. Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Yunanistan Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.

Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır.
Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir. 

Yıpranmış Pasaportlara dikkat !
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.

Vize İşlem süreleri ve Randevu sistemi :
Yukarıda belirtilen işlem süreleri Randevu aşamasından sonra pasaportunuzun konsoloslukta kalış süresini göstermektedir. Evraklarınızın acentamıza ulaşmasını takiben işlem günü için konsolosluktan randevu alınmaktadır. Bu randevu zamanı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekte olup, işlem öncesi randevu günü söylemek mümkün değildir.

Biometrik veri parmak izi hakkında:
25 Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm Schengen ülkeleri; Biyometrik Veri Alımı ( parmak izi ve dijital fotoğraf) sistemine geçiş yapmışlardır.
 
Bu sistemle birlikte,  (daha önce schengen vizesi alınmış  olsa bile) başvuru sahibinin randevu saatinde şahsen Konsoloslukta/Vize Başvuru Merkezinde bulunması gerekecektir.
Biyometrik veri 5 yıl boyunca saklanacaktır. Mesela 01 Ocak 2015 de başvuru yapıp parmak izi veren bir kişi 01 Ocak 2020 ye kadar parmak izinden muaftır, bu süre zarfında acente olarak vize başvurunuzu yapabileceğiz.

Yunanistan Hakkında Bilgi almak isterseniz; sitemizde Yunanistan Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yunanistan Uçak Bileti almak isterseniz; sitemizde Uçak Bileti bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

YUNANİSTAN VİZESİ VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ FORMLAR
Mail Grubuna Katıl
Travelterminal.net sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin hakları TEK TURIZM İNŞ.TESKT. SAN. ve TİC. Şirketine aittir. Hiç bir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz veya kopyalanamaz. Tüm içerik bilgilendirme amaçlı olup değişiklik olması durumunda Travelterminal.net sorumlu tutulamaz.