travelterminal.net'e Hoşgeldiniz Lütfen giriş yapmadan önce aşağıdaki bilgileri okuyunuz.
Kullanıcı Sözleşmesi
Gizlilik Sözleşmesi
ÜYE GİRİŞİ
 
 
ÜYE KAYIT
 
 
Fransa Vize İşlemleri

Fransa

FRANSA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
3.Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
4.Şirketin imza sirküleri fotokopisi (süresi geçmemiş)  
5.Faaliyet belgesi, ( Orjinal ) ( 3 aydan daha eski olmamalıdır )
6.Vergi levhası fotokopisi 
7.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi  
8. Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
   (Başvuru sahibinin Fransa'da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.)
9. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri,tapu fotokopileri, tarım üretimi vs.)
10. Kimlik Fotokopisi
11. Davetiye,Aile, arkadaş ziyareti için ( Orjinal )
-Davet eden kişinin Fransa’daki belediyeden çıkarttırdığı davetiye ve/veya teminat (Dikkat : Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadır). Ayrıca davet eden kişiye ait; oturma izni veya fransız kimlik fotokopisi, son üç aylık maaş ödeme fişleri, vergi beyannamesi ve ikamet edilen eve ait tapu/kira kontratı gibi belgeler istenebilir.
-Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ve davet eden kişiyle akrabağlık bağını gösterir belgeler.
12. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler
13. Turistik ve Ticari seyahatler için: Otel rezervasyonu sunmak zorunlu değildir. Fransa'da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresini başvuru formunda açıkça belirtmelidir. Otel rezervasyonu sunulan başvurular da kabul edilmektedir.
14. Ticari amaçlı ise ; Davet eden Fransız şirketinden davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya fax/internet çıktısı). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
Fransa’da düzenlenen bir fuar veya konferans için; Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
15. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
16. Vize Başvuru formu ve sonuç belgesi imzalanmalıdır  ( madde 37 ve son sayfada signature yazan kısım imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir
17. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )
 
NOT  : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
3.Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyahat amacını ve tarihlerini bildiren Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 
4.Şirketin imza sirküleri fotokopisi (süresi geçmemiş)  
5.Faaliyet belgesi, ( Orjinal ) ( 3 aydan daha eski olmamalıdır )
6.Vergi levhası fotokopisi 
7.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi  
8.BAĞKUR Dökümleri ve BAĞKUR İşe Giriş Belgesi
9. Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
   (Başvuru sahibinin Fransa'da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.)
10. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri,tapu fotokopileri, tarım üretimi vs.)
11. Kimlik Fotokopisi
12. Davetiye,Aile, arkadaş ziyareti için ( Orjinal )
-Davet eden kişinin Fransa’daki belediyeden çıkarttırdığı davetiye ve/veya teminat (Dikkat : Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadır). Ayrıca davet eden kişiye ait; oturma izni veya fransız kimlik fotokopisi, son üç aylık maaş ödeme fişleri, vergi beyannamesi ve ikamet edilen eve ait tapu/kira kontratı gibi belgeler istenebilir.
-Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ve davet eden kişiyle akrabağlık bağını gösterir belgeler.
13. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler
14. Turistik ve Ticari seyahatler için: Otel rezervasyonu sunmak zorunlu değildir. Fransa'da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresini başvuru formunda açıkça belirtmelidir. Otel rezervasyonu sunulan başvurular da kabul edilmektedir.
15. Ticari amaçlı ise ; Davet eden Fransız şirketinden davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya fax/internet çıktısı). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
Fransa’da düzenlenen bir fuar veya konferans için; Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
16.  30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
17. Vize Başvuru formu ve sonuç belgesi imzalanmalıdır  ( madde 37 ve son sayfada signature yazan kısım imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 
18. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )
 
NOT  : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir

1.Pasaport ( en az 6 ay geçerli ) Eski pasaportlar (var ise)
2.Yeni çekilmiş arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
3. Fransa Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İşveren Yazısı:Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli dilekçe
4.Şirketin imza sirküleri fotokopisi (süresi geçmemiş)  
5.Faaliyet belgesi, ( Orjinal ) ( 3 aydan daha eski olmamalıdır )
6.Vergi levhası fotokopisi 
7.Ticaret sicil gazetesi fotokopisi  
8. SGK hizmet dökümü (fotokopi), SGK işe giriş bildirgesi (fotokopi), Son 3 aya ait maaş bordrosu (fotokopi),
9. Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
   (Başvuru sahibinin Fransa'da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.)
10. Gelirle ilgili belgeler* (ör. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri,tapu fotokopileri, tarım üretimi vs.)
11. Kimlik Fotokopisi
12. Davetiye,Aile, arkadaş ziyareti için ( Orjinal )
-Davet eden kişinin Fransa’daki belediyeden çıkarttırdığı davetiye ve/veya teminat (Dikkat : Üye Devlet Büyükelçilik ve Konsolosluklarının web sitelerinde daha ayrıntılı bilgi ve indirilebilecek nitelikteki formlara ilişkin linkler yer almaktadır). Ayrıca davet eden kişiye ait; oturma izni veya fransız kimlik fotokopisi, son üç aylık maaş ödeme fişleri, vergi beyannamesi ve ikamet edilen eve ait tapu/kira kontratı gibi belgeler istenebilir.
-Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği ve davet eden kişiyle akrabağlık bağını gösterir belgeler.
13. Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler
14. Turistik ve Ticari seyahatler için: Otel rezervasyonu sunmak zorunlu değildir. Fransa'da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresini başvuru formunda açıkça belirtmelidir. Otel rezervasyonu sunulan başvurular da kabul edilmektedir.
15. Ticari amaçlı ise - Davet eden Fransız şirketinden davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya fax/internet çıktısı). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
Fransa’da düzenlenen bir fuar veya konferans için; Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
16. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali ve fotokopisi
17. Vize Başvuru formu ve sonuç belgesi imzalanmalıdır  ( madde 37 ve son sayfada signature yazan kısım imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 
18. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )
 
NOT  : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir

Emekliler için;
Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).
 
Çiftçiler için;
Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.
 
Öğrenciler için;
Öğrenci belgesi.
Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler(anne, baba, akraba gibi).
 
Reşit olmayanlar için (18 yaş altı);
Yasal velisini gösterir belgeler (Kimlik cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği vb.)
Öğrenci Belgesi.
Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvaffakatname),
Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (anne, baba, akraba gibi).
 
Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için;
Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
FRANSA VİZESİ FİYAT LİSTESİ
Ülke Vize Süresi Vize Tipi Giriş Sayısı İşlem Süresi Toplam Ücret
FRANSA Kons.Belirler Ticari Kons.Belirler 3 İş Günü 140 EURO
FRANSA Kons.Belirler Turistik Kons.Belirler 3 İş Günü 140 EURO
FRANSA Kons.Belirler Özel Ziyaret Kons.Belirler 3 İş Günü 140 EURO
 

FRANSA VİZESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Fiyatlandırma Detayları ;
* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir.
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler.
* Sigortanın konsolosluk tarafından zorunlu tutulduğu işlemlerde, Sigorta bedelleri de fiyatlarımıza dahil edilmiştir.
* Sigorta poliçelerinde 65 Yaş ve üzeri kişiler ayrıca fiyatlandırılmakta olup, müracatınız bu kapsama giriyor ise, oluşacak fiyat farkı sizden ayrıca talep edilecektir. 

Fransa'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) : Vizeden Muaf.
Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) : Vizeden Muaf.
Diplomatik Pasaport ( Kırmızı Pasaport ) : Vizeden Muaf.

Fransa'ya Uçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Fransa'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar. Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Fransa Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.

Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır. Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir.

Yıpranmış Pasaportlara dikkat !
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.

Vize İşlem süreleri ve Randevu sistemi :
Yukarıda belirtilen işlem süreleri Randevu aşamasından sonra pasaportunuzun konsoloslukta kalış süresini göstermektedir. Evraklarınızın acentamıza ulaşmasını takiben işlem günü için konsolosluktan randevu alınmaktadır. Bu randevu zamanı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekte olup, işlem öncesi randevu günü söylemek mümkün değildir.

Biometrik veri parmak izi hakkında:
25 Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm Schengen ülkeleri; Biyometrik Veri Alımı ( parmak izi ve dijital fotoğraf) sistemine geçiş yapmışlardır.
 
Bu sistemle birlikte,  (daha önce schengen vizesi alınmış  olsa bile) başvuru sahibinin randevu saatinde şahsen Konsoloslukta/Vize Başvuru Merkezinde bulunması gerekecektir.
Biyometrik veri 5 yıl boyunca saklanacaktır. 

Fransa Hakkında Bilgi almak isterseniz; sitemizde Fransa Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Fransa Uçak Bileti almak isterseniz; sitemizde Uçak Bileti bölümünü ziyaret edebilirsiniz.
FRANSA VİZESİ VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ FORMLAR
Mail Grubuna Katıl
Travelterminal.net sitesinde yer alan tüm metin, resim ve içeriklerin hakları TEK TURIZM İNŞ.TESKT. SAN. ve TİC. Şirketine aittir. Hiç bir şekilde basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz veya kopyalanamaz. Tüm içerik bilgilendirme amaçlı olup değişiklik olması durumunda Travelterminal.net sorumlu tutulamaz.