Hırvatistan Vize Bilgileri

Hırvatistan Vize Bilgileri


Örnek vize başvuru dosyası

Hırvatistan Vizesi İçin Gereken Evraklar

1. Geçerli seyahat belgesi
-   Seyahat belgesinin geçerlilik suresi vizenin geçerlilik tarihini üç ay aşmalıdır
-   Seyahat belgesinin geçmiş 10 yıl içerisinde alinmiş olması gerekmektedir
-   Vize için seyahat belgesinde en az iki bos sayfa bulunması gerekir
2. 35x45 mm renkli fotoğraf
3. 30.000 Euro teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Orjinali
4. Otel Rezervasyonu veya Davetiye
5. Banka hesap cüzdanı ( Bankadan kaşeli imzalı - orjinal )
6. Uçak Rezervasyonu
7. Garanti Mektubu
8. Vize Başvuru formu, Hizmet Sözleşmesi, Vekaletname ( imzalanmalıdır ) ( Web sayfamızdan indirilmelidir ) 

Özel bir ziyarette bulunan kişiler, 
Hırvatistan'dan Gerçek kişi tarafından davet ile yapılır. Vize başvurusunda gerçek kişiden garanti mektubunun 
ziyaret amacı kanıtı olarak eklenmelidir. Başvuruda Kefil olarak görünecek bu gerçek kişi; Hırvatistan vatandaşı veya Hırvatistan’da oturma izni olan ve gelir elde eden veya mali olanakları olan yabancı olabilir. Garanti mektubunda bulunan kefilin imzası noter tasdikli olmalıdır.
Vize başvuru esnasında kefilde oradaysa garanti mektubundaki imza:
Eğer kefil Hırvat vatandaşı ise, Hırvat diplomatik misyonu veya konsolosluğu, veya
Eğer kefil yabancı ise, kabul eden ülkenin yetkili makamları tarafından tasdiklenebilinir.
Garanti mektubu diplomatik misyon veya konsoloslukta kalır.
Garanti mektubun kopyası başvuru sahibinde kalır eğer bir sınır kontrolü tarafından talep edilmesi halinde Cumhuriyette kalma amacını kanıt olarak ibraz olunabilir.

-  İş ziyaretinde bulunacak kişiler, 
Tüzel kişi ( Şirket / kuruluş) tarafından davet ile yapılır. Vze başvurusunda tüzel kişiden garanti mektubunun ziyaret amacı kanıtı olarak eklenmelidir, Başvuruda Kefi olarak görülecek Tüzel kişi için; aşağıdaki belgelerde eklenmelidir.
Kefil garanti mektubu ile birlikte likidite kanıtlayan belge (“Bon 1” veya “Bon 2”, veya ticaret mahkemesinde hiçbir tasfiye işlemleri vb. başlatılmamıştır belgesi) eklemelidir. 
Garanti mektubu kefili temsil edecek yetkili kişi tarafından imzalanıp ve resmi damga ile onaylanması gerekilir.
Garanti mektubun asli diplomatik misyon veya konsoloslukta kalır.
Garanti mektubun kopyası başvuru sahibinde kalır eğer bir sınır kontrolü tarafından talep edilmesi halinde Cumhuriyet’te kalma amacını kanıt olarak ibraz olunabilir.

 NOT 1 : Reşit olmayan kişiler veya iş kapasitesinden mahrum olan yabancıların vize başvuruları yasal temsilcileri tarafından yapılır.

NOT 2 : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

*** Hırvatistan Vizesi için Şahsen Müracaat etmeniz gerekmektedir

Fiyat Tablosu

ÜLKE VİZE SÜRESİ VİZE TİPİ GİRİŞ SAYISI İŞLEM SÜRESİ TOPLAM ÜCRET
HIRVATİSTAN Kons.Belirler Ticari Kons.Belirler 7-15 Gün 140 EUR
HIRVATİSTAN Kons.Belirler Turistik Kons.Belirler 7-15 Gün 140 EUR
HIRVATİSTAN Kons.Belirler Özel Ziyaret Kons.Belirler 7-15 Gün 140 EUR

Fiyatlandırma Detayları ;
* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir. 
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler. 
* Sigortanın konsolosluk tarafından zorunlu tutulduğu işlemlerde, Sigorta bedelleri de fiyatlarımıza dahil edilmiştir. 
* Sigorta poliçelerinde 65 Yaş ve üzeri kişiler ayrıca fiyatlandırılmakta olup, müracatınız bu kapsama giriyor ise, oluşacak fiyat farkı sizden ayrıca talep edilecektir. 

Hırvatistan'ın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport )   : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport                 ( Yeşil Pasaport )      : Vizeden Muaf.
Hizmet Pasaportu               ( Gri Pasaport )        : Vizeden Muaf.
Diplomatik Pasaport            ( Kırmızı Pasaport ) : Vizeden Muaf.

Hırvatistan'a Uçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

Hırvatistan'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar.  Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.  

Hırvatistan Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.
Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır.
Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir. 

Yıpranmış Pasaportlara dikkat ! 
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.

Vize İşlem süreleri  ve Randevu sistemi :
Yukarıda belirtilen işlem süreleri Randevu aşamasından sonra pasaportunuzun konsoloslukta kalış süresini göstermektedir. Evraklarınızın acentamıza ulaşmasını takiben işlem günü için konsolosluktan randevu alınmaktadır. Bu randevu zamanı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekte olup, işlem öncesi randevu günü söylemek mümkün değildir.