İrlanda Vize Bilgileri

İrlanda Vize Bilgileri


İrlanda Vizesi İçin Gereken Evraklar

.Pasaport (en az 6 ay geçerli olmalıdır)
2. Eski pasaportunuz (var ise)
3. 2 Adet arka fonu beyaz 35X45mm yada Biometrik Fotoğraf (Yeni çekilmiş ve 6 Aydan eski
olmaması gerekmektedir).
4. Başvuru sahibi tarafından imzalı dilekçe gerekmektedir:
- İrlanda ülkesine gidiş amacını belirten,
- İrlanda veya herhangi AB ülkesinde bulunan aile akrabanızın bilgileri.
- Ne kadar süre kalacağınızı belirten,
- Vizenizin durumunu gözetmeksizin, İrlanda ülkesine yük olmamaya ve zamanında veya
zamanından önce İrlanda ülkesini terk edeceğini belirtmesi gerekmektedir.
 5. Bütün aile fertlerini gösteren tam tekmil, vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Tam Tercüme)
 6. İrlanda’ya ziyaretinizin ardından kendi ülkenize kalıcı ikamet için dönüş zorunluluğunuzu
gösteren belge;
Öğrenciyseniz; öğrenim gördüğünüz eğitim kurumundan eğitimini aldığınız branşı, orada kaç
yıldır öğrenci olduğunuzu, mezuniyetinize kaç yılınızın/döneminizin kaldığını ve İrlanda’da
bulunduktan sonra geri döneceğinizi belirten bir mektup.
 7. Şirket Evrakları:
- İmza sirküleri
- Şirketin oda kayıt belgesi ve güncel faaliyet belgesi
- Vergi levhası
- Sicil gazetesi ilanı
Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.
 8. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu
- Bu evrakların sadece başlıkları yeminli tercüman tarafından çevirilebilir.
 9. Tüm seyahatiniz boyunca geçerli olan seyahat sağlık sigortası.
10. Kişi, 18 yaşından küçük ise noter onaylı muvafakatname. (Tam Tercüme)
11. Evlilik cüzdaninin fotokopisi ve başlık olarak tercümesi
 
AŞAĞIDAKİ EVRAKLAR TURİST VİZESİ İÇİN GEREKLİDİR. 
12. Eğer İrlanda seyahatinizde bir otelde konaklayacaksanız, otel rezervasyonu ve uçak rezervasyonu.
13. Son 6 aylık hesap hareketlerinizin detaylarını gösteren, İrlanda seyahatinizde masraflarınızı
karşılayabileceğinizi ispatlayan banka hesap dökümü.
 
AŞAĞIDAKİ EVRAKLAR AİLE/ARKADAŞ ZİYARETİ İÇİN GEREKLİDİR. 
14. İrlanda’da sizi misafir eden kişiden, seyahat sürenizi de gösteren bir davet mektubu.
15. Sizi davet eden kişi adına güncel bir fatura (varsa elektrik, su, gaz)
 16. Sizden ve sizi davet eden kişiden vize şartlarına uyacağınızı, İrlanda’da sığınmacı olarak
kalmayacağını ve vizenizin bitiminde İrlanda’yı terkedeceğinize dair yazılı bir dilekçe.
 17. Sizi davet eden kişiyle nasıl tanıştığınızı/akraba olduğunuzu destekleyen belgeler – Doğum
belgesi, evlilik belgesi gibi.
 18. Sizi davet eden kişi İrlanda vatandaşı ise, kişinin pasaport fotokopisi veya vatandaşlığını
kanıtlayan diğer belgeler. Kişi İrlanda vatandaşı değil ise oturum belgesinin fotokopisi, GNIB
kartının fotopokisi ve pasaportundaki göçmenlik mührünün fotokopisi.
19. Başvuru sahibinin İrlanda seyahati boyunca masraflarını karşılayacaklarını ispatlayan belgeler. Son 6 aylık detaylı banka hesap özeti. Eğer Davet eden kişi masrafları üstleniyorsa, davet eden kişinin son 6 aylık detaylı hesap özeti.

AŞAĞIDAKİ EVRAKLAR TİCARİ VİZESİ İÇİN GEREKLİDİR. 
20. Başvuru sahibinin işvereni tarafından, başvuru sahibinin bu seyahate işveren şirket adına
yapıldığını, seyahatin amacını, tarihini ve seyahat boyunca masrafların kimin tarafından
karşılanacağını açıklayan imzalı, kaşeli İngilizce dilekçe.
21. Başvuru sahibinin, seyahatten sonra halen çalışanı olduğu şirkete geri döneceğini açıklayan
konfirmasyon yazısı.
22. Seyahat masraflarının neden başvuru sahibi tarafından karşılandığını açıklayan bir dilekçe.
23. İrlanda’daki firmadan, ziyaretin sebebini, tarihlerini, seyahat masraflarını kimin karşılayacağını da belirten ve iletişim detayları bulunan onaylama yazısı. İki şirket arasındaki bağı gösteren belgeler (varsa)

24. Online Formunuzun doldurulması : ( Travel Terminal Tarafından gerçekleştirilir )
25. Vize Başvuru Hizmet Sözleşmesi imzalanmalıdır. ( Web sayfamızdan indirilmelidir )
 
YUKARIDA BAHSİ GEÇEN BÜTÜN EVRAKLAR BAŞVURU ESNASINDA VİZE BAŞVURU MEMURUNA İBRAZ EDİLMELİDİR. EĞER EVRAKLARDAN HERHANGİ BİR TANESİNİ TEMİN EDEMİYORSANIZ, BUNU YAZILI BİR ŞEKİLDE İFADE ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.
 
BÜTÜN EVRAKLAR İNGİLİZCE OLMALI VEYA YEMİNLİ BİR TERCÜMAN TARAFINDAN TERCÜME EDİLMİŞ OLMALIDIR.

NOT 1 : Yukarıda belirtilen gerekli evraklar ,genel evrak listesi olup,konsolosluk ek evrak talep edebilmektedir.

Fiyat Tablosu

ÜLKE VİZE SÜRESİ VİZE TİPİ GİRİŞ SAYISI İŞLEM SÜRESİ TOPLAM ÜCRET
İRLANDA Kons.Belirler Tüm 1 Girişli 10 İş Günü 110 EUR
İRLANDA Kons.Belirler Tüm Çok Girişli 10 iŞ Günü 145 EUR



 
 

Fiyatlandırma Detayları ;
* Vize fiyatlarımıza, tüm işlem masrafları dahil, Kdv hariçtir. 
* Vize fiyatlarımız ofisimize elden teslim edilen evraklar için fiyatlandırılmıştır.
* Kargo ya da Moto Kurye ile tarafımıza ulaştırılan evrakların, geliş ve gidiş masrafları müşterimize aittir.
* Kargo ile evrak, pasaport gönderecek müşterilerimiz Yurtiçi Kargo aracılığı ile 'Travel Terminal' ismini belirterek şirketimize gönderim yapabilirler. 
* Sigortanın konsolosluk tarafından zorunlu tutulduğu işlemlerde, Sigorta bedelleri de fiyatlarımıza dahil edilmiştir. 
* Sigorta poliçelerinde 65 Yaş ve üzeri kişiler ayrıca fiyatlandırılmakta olup, müracatınız bu kapsama giriyor ise, oluşacak fiyat farkı sizden ayrıca talep edilecektir. 

İrlanda'nın, T.C. Pasaportları Vize uygulaması ;
Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Hizmet Pasaportu ( Gri Pasaport ) : Vize Gerekiyor.
Diplomatik Pasaport ( Kırmızı Pasaport ) : Vize Gerekiyor.

İrlanda'ya Uçak Bileti satın almak istiyorum;
Travel Terminal, tüm havayollarının biletlerini en ekonomik fiyatlara size sağlamaktadır. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm uçuşları sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre uçuş sunmaktadırlar. Bu işlem için havayollarının belirlediği Bilet ve Hizmet bedeli dışında bir ücret talep edilmemektedir. Uçak bileti talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.

İrlanda'da Otel Rezervasyonu yapmak ve satın almak istiyorum;
Travel Terminal, gideceğiniz şehirde kalacağınız oteli zahmetsizce ve en ekonomik fiyatlara size sunabilmektedir. Seyahat danışmanlarımız kullandıkları uluslararası programlar sayesinde tüm müsait otelleri sizin için karşılaştırmakta ve sizin arzunuza, kriterlerinize göre otel sunmaktadırlar.  Otel Rezervasyonu talepleriniz için iletişim hatlarımızı arayınız.  

İrlanda Vize Başvuruları için özel uyarılar;

Vizeniz Çıkmadan Otel ve Uçak Bileti Satın Almayınız.
Konsolosluğa Vize başvurusu yapıldığında vize alınacağının garantisi hiçbir zaman yoktur. Vize vermek sadece Konsolosluğun insiyatifinde bir durumdur. Başvurunuz olumsuz sonuçlandığında yaptığınız tüm harcama boşa gider ve yanar. Olumlu sonuçlanan başvurularda da vize alım sürecinin öngörülen zamandan daha uzun sürme riski vardır.
Bu nedenlerden ötürü Vize işlemleri bitmeden Asla Bilet ve Otel satın almayınız veya başka bir ülkeye kesin seyahat planı yapmayınız. Eğer promosyon fiyatlardan yararlanmak veya zorunlu durumlar nedeniyle Uçak bileti ve Otel satın almışsanız sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Yukarıda belirttiğimiz risklerden dolayı Vize sonuçlanmadan satın aldığınız Bilet ve Otelinizi kullanamayacak duruma düşmeniz durumunda Travel Terminal sorumluluk kabul etmemektedir. Bu uyarımız vize müracatı yapan tüm misafirlerimiz tarafından okunmuş kabul edillir. 

Yıpranmış Pasaportlara dikkat ! 
Yıpranmış yada tahrip olmuş pasaportları konsolosluk işleme almamaktadır. Vize tatbik edilmiş fakat yıpranmış bir pasaporta sahipseniz ülkeye girişte pasaport polislerinin pasaportunuzdaki yıpranmadan dolayı sizi bekletmesi ya da daha fazla bir inceleme tatbik etmesi olasıdır. Hatta sadece bu yüzden ülkeye giriş yapamayabilirsiniz.

Eski Pasaportlarınız da Vize işlemlerinde gerekebilmektedir !
Konsolosluk özellikle ilk defa vize tatbik edilecek ( boş ) pasaportlar da eski pasaportları da talep etmektedir. Başvurunuz bu şekilde olacak ise mutlaka eski pasaportlarınızı da gönderiniz.

Vize İşlem süreleri  ve Randevu sistemi :
Yukarıda belirtilen işlem süreleri Randevu aşamasından sonra pasaportunuzun konsoloslukta kalış süresini göstermektedir. Evraklarınızın acentamıza ulaşmasını takiben işlem günü için konsolosluktan randevu alınmaktadır. Bu randevu zamanı, konsolosluğun yoğunluğuna göre değişkenlik göstermekte olup, işlem öncesi randevu günü söylemek mümkün değildir.

Biometrik veri parmak izi hakkında:
25 Eylül 2014 tarihi itibariyle tüm Schengen ülkeleri; Biyometrik Veri Alımı ( parmak izi ve dijital fotoğraf) sistemine geçiş yapmışlardır.
 
Bu sistemle birlikte,  (daha önce schengen vizesi alınmış  olsa bile) başvuru sahibinin randevu saatinde şahsen Konsoloslukta/Vize Başvuru Merkezinde bulunması gerekecektir. Biyometrik veri 5 yıl boyunca saklanacaktır. Mesela 30 Ekim 2019 da başvuru yapıp parmak izi veren bir kişi 30 Ekim 2019 a kadar parmak izinden muaftır,bu süre zarfında acente olarak vize başvurunuzu yapabileceğiz.